Praga

După ce în prima seară am reușit doar să ne cazăm și să ne plimbăm puțin prin centrul capitalei Cehiei, a doua zi am luat din nou metroul până în stația Muzeum și am început să ne plimbăm în încercarea de a vizita cât mai mult centrul orașului.

Muzeul Național din Praga

În Praga se găsesc o mulțime de muzee și galerii, iar una din opririle noastre a fost la Galeria din Figurine de Metal. Aici se regăsesc obiecte și personaje din filme celebre, precum Minioni, Tronul de Fier din "Urzeala Tronurilor" și multe altele. Pentru a vizita galeria trebuie achitat un bilet la intrare în valoare de 299Kc pentru fiecare persoană.

Galeria de Figurine din Metal

O altă atracție pe care o poți experimenta în Praga este un tur al orașului într-o mașină de epocă. Pe străzile orașului se pot observa o mulțime de astfel de mașini.

Mașină de epocă în Praga
Tur cu mașină de epocă în Praga

Unul din minunatele locuri din Praga este Podul "Legii" de unde se poate observa Castelul și faimosul pod Charles.

Podul Charles

Sub podul "Legii" se află o mică insulă înconjurată de râul Vltava. Se poate coborî fie pe scări, fie cu liftul. Aici am avut ocazia să întâlnim lebede, dar cel mai mult am fost uimiți când am văzut castori, fiecare așteptând să fie hrăniți apropiindu-se foarte mult de oameni.

Castor și lebede

Unul din cele mai populare locuri pentru turiști este Podul Charles. Aici am întâlnit o mulțime de turiști și vânzători stradali. Construcția podului a început în anul 1357 sub patronajul regelui Carol al IV-lea și a fost finalizat la începutul secolului al XV-lea. Acesta are o lungime de 516 metri, iar în trecut era unicul mod de traversare a râului Vlatava. Pe pod se regăsesc 30 de statui reprezentând sfinți și patroni spirituali. Una dintre cele mai semnificate statui, este a lui St. John Nepomuk. Acesta a fost un preot în Praga, în timpul Regelui Wenceslas IV, fiu al lui Charles al IV-lea, care și-a găsit sfârșitul în râul Vltava, fiind aruncat de pe pod la ordinul regelui fiindcă a refuzat să îi spună acestuia ce confesiune a făcut regina. În locul în care a fost aruncat de pe pod se regăsește o placă, iar legenda spune că cei ce o vor atinge vor avea noroc.

St. John Nepomuk

Un alt loc renumit și foarte popular pentru turiști este Ceasul Astronomic situat în piața din Centrul Vechi al orașului. Legenda acestuia spune că a fost construit în anul 1410 și renovat în 1490, iar ceasornicarului care l-a renovat i-au fost scoși ochii pentru a nu mai putea realiza o astfel de capodoperă în vreun alt oraș din Europa.

Ceasul Astronomic din Praga

Și dacă tot am fost să vedem Ceasul Astronomic, ne-am oprit pentru moment și în Târgul de Crăciun organizat în Piața din Centrul Vechi. Această piață fiind și ea printre cele mai populare și preferate locuri ale turiștilor.

Piața din Centrul Vechi din Praga

O altă atracție pe care am plănuit să o vizităm a fost Castelul din Praga, fiind cel mai vast complex medieval nu doar din Cehia, ci din întreaga lume. Aici pe lângă nenumărate obiective turistice și puncte de atracție se regăsește Catedrala Sf. Vitus având o arhitectură în stil gotic specifică secolului al XIV-lea. O experiență interesantă și poate chiar obositoare e urcușul în clopolnița Catedralei, dar odată ajunși în vârf, priveliștea de acolo te face să uiți de toate cele 297 de trepte pe care a trebuit să le urcăm.

Priveliște din turnul Catedralei St. Vitus

Și nu în ultimul rând, o altă atracție pe care am reușit să o vedem seara chiar înainte de a trece în Noul An, a fost Casa care dansează.

Casa care dansează
Artificiile de Revelion în Praga